Valse melding over verkrachting en ontvoering

dinsdag 7 april 2015

Weert - Na onderzoek van de politie is gebleken dat twee meisjes van 14 en 16 jaar uit Weert een valse melding hebben gedaan over een ontvoering en verkrachting. In totaal zijn ruim 15 medewerkers van de politie met de zaak bezig geweest. De melding van de meisjes bleek te zijn verzonnen.

Donderdag 12 maart, even na middernacht, werd door de ouders vande meisjes bij de politie gemeld dat de twee tieners vermist waren. Er werd eenonderzoek opgestart waarbij diverse agenten van de politie in Weert, zedenzakenen de forensische opsporing waren betrokken. In dat onderzoek bleek dat demeisjes zich in het Brabantse Heeze bevonden, en daar zijn ze in de nacht van12maart rond 03.30 uur aangetroffen. De verklaring was dat beide meisjes in eenbusje waren getrokken in Weert en vervolgens was een van de slachtoffersverkracht. 's Nachts zouden ze in Heeze uit het busje zijn gegooid.

Na onderzoek van de politie gaven de meisjes toe dat ze haddengelogen. Ze waren stiekem naar een vriend in Eindhoven gegaan en op de terugwegwaren ze uit de trein gezet omdat ze geen kaartje hadden. Ze hebben toen enkeleuren in Heeze rondgelopen omdat ze niet naar huis wilden omdat ze te laat waren.

Het doen van valse aangifte of melding is strafbaar. De politieheeft ruim 15 medewerkers ingezet die ook voor ander werk hadden kunnen wordengepland. Het doen van een valse aangifte brengt veel werk met zich mee, en erwordt nu bekeken of er een proces-verbaal tegen de minderjarige meisjes kanworden opgemaakt. Daarnaast gaat de politie bekijken of de gemaakte kosten voorde inzet teruggevorderd kunnen worden.

bron: politie.nl | Categorie: zedenmisdrijf


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Weert | 112 alarmeringen Weert | Goedkoop Tanken in Weert | Supermarkten in Weert | Weerbericht Weert