Man met 60 kilo henneptoppen opgepakt

vrijdag 30 oktober 2015

Budel - De politie hield donderdag 29 oktober een man uit Landgraaf aan, nadat in zijn auto bijna 60 kilo aan henneptoppen werd aangetroffen.

Agenten controleerden donderdagavond rond 17.15 uur op de Luchthavenweg in Budel een 31-jarige automobilist uit Landgraaf. In de kofferbak troffen ze diverse zakken met hennep aan. Het ging in totaal om bijna 60 kilo henneptoppen. Deze zijn in beslag genomen. De verdachte werd aangehouden en zit vast voor verder onderzoek.

Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale teelt van hennep. Vaak wordt dat illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd, is uiterst zorgelijk. Dergelijke criminele organisaties schuwen geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. De aanpak van de georganiseerde hennepteelt is een landelijke prioriteit voor de politie. Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken. Ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan hennepteelt samen met de politie een halt toe te roepen.

De hulp van burgers is echter eveneens van groot belang. Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Lees meer over illegale hennepteelt op politie.nl

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Weert | 112 alarmeringen Weert | Goedkoop Tanken in Weert | Supermarkten in Weert | Weerbericht Weert