Openstaande boetes

vrijdag 6 februari 2015

Maarheeze - De politie hield donderdag 5 februari in Maarheeze op de A2 een verkeerscontrole. Tijdens deze controle werd voor ruim 4.000 euro aan openstaande boetes gencasseerd. En automobilist probeerde aan de controle te ontkomen, maar werd kort daarna in Nederweert opgepakt.

De verkeerscontrole vond tussen donderdag 5 februari 9.00 uur envrijdagochtend 3.00 uur plaats op de A2 bij Maarheeze. Bij de controle werd eenANPR-voertuig ingezet. Met de ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) scant eencamera kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens wordenvergeleken met een referentiebestand in een computersysteem. Eenreferentiebestand is een lijst met kentekens die op naam staan van personen dieworden gezocht, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politiebekend zijn.

Zo'n tien personen liepen tijdens de controle tegen de lampomdat ze nog boetes open hadden staan. In totaal inde de politie een bedrag van4.280 euro aan openstaande boetes. Daarnaast werden twee bekeuringen voor niethands-free bellen uitgedeeld, n voor een losliggende lading op een aanhangeren n voor het rijden zonder geldig rijbewijs.

Een 23-jarige automobilist uit Rotterdam negeerde een stoptekenvan de politie op de A2. Hierop heeft de politie de achtervolging ingezet. Deauto kwam vervolgens tegen een paal tot stilstand ter hoogte van de kruisingRijksweg-Zuid met de Staterweg in Nederweert. De bestuurder nam de benen maarkon rond 12.30 uur op de Nederweertse Pannenweg, waar hij zich schuil hield ineen zeecontainer, aangehouden worden. De auto werd voor verder onderzoek inbeslag genomen. De man is verhoord en mocht daarna het politiebureau verlaten.Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie doorgestuurdwordt naar het Openbaar Ministerie.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Weert | 112 alarmeringen Weert | Goedkoop Tanken in Weert | Supermarkten in Weert | Weerbericht Weert