Onderzoek naar aangetroffen vrachtauto met vaten

dinsdag 12 mei 2015

Weert - Naar aanleiding van een aangetroffen vrachtwagen, geladen met vaten met ongeveer 7.000 liter aan onbekende stof, is de Roermondseweg lange tijd afgesloten voor het verkeer. Er is geen direct gevaar voor de omgeving.

Rond 21.00 uur kreeg de politie melding van een vrachtauto diegeparkeerd stond op een uitvoegstrook van de Roermondseweg. Agenten troffenenkele kubusachtige vaten met onbekende inhoud aan in het laadruim van devrachtwagen. Daarop is directe omgeving en de Roermondseweg uit voorzorgafgezet. Brandweer heeft een verkenning gedaan en de vaten veiliggesteld. Hetgaat om 7.000 liter onbekende vloeistof, vermoeden bestaat dat het mogelijk gaatom afval van een drugslab.

De verwachting is dat de Roermondseweg in de loop van de nachtvrij kan worden gegeven voor het verkeer.

De experts van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) zijnter ondersteuning voor het politieonderzoek ingezet. Nader technisch onderzoekmoet duidelijkheid geven welke stof er exact in de vaten zit. De aangetroffenvrachtauto blijkt afkomstig uit Duitsland. Uit onderzoek van de politie is naarvoren gekomen dat hij daar als gestolen staat geregistreerd.

De politie zoekt getuigen die meer informatie hebben voor het lopendeonderzoek. Weggebruikers die maandag over de Roermondseweg zijn gereden enverdachte zaken hebben gezien, worden verzocht zich te melden. Elk detail kanbelangrijk zijn voor het politieonderzoek. Heeft u informatie dan kunt u dezedelen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Weert | 112 alarmeringen Weert | Goedkoop Tanken in Weert | Supermarkten in Weert | Weerbericht Weert