Onderzoek en ontmanteling aangetroffen drugslab

donderdag 6 februari 2014

Ospel - De politie heeft donderdagmiddag een in werkingzijnde drugslab aangetroffen in een schuur aan het Ommelpad. Inmiddels is gestart met onderzoek van het drugslab. Er is op dit moment geen sprake van gevaarzetting voor de omgeving.

Druslab

Rond 12.00 uur werd er door een milieuambtenaar tijdens eenmilieucontrole in de schuur aan het Ommelpad een mogelijk drugslab aangetroffen.Hij waarschuwde daarop direct de hulpdiensten. Brandweer en politie hebben deschuur en het gebied daar omheen afgezet. Een 55-jarige man uit Ospel die in hetpand aanwezig was is aangehouden. Nader onderzoek en verhoor zal moetenuitwijzen wat zijn rol is in deze zaak.

De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) isvervolgens in kennis gesteld om de locatie te onderzoeken om vast te stellen ofer sprake was van een mogelijk drugslab. Rond 15.00 uur kwam de bevestiging vanhen dat het daadwerkelijk ging om een in werkingzijnde drugslab.

Ontmanteling

De experts van het LFO spreken van een groot lab dat in deschuur is aangetroffen. Zij zullen vandaag en waarschijnlijk morgen nog bezigzijn met onderzoek en later de ontmanteling van het drugslab. Tot die tijdblijft de schuur en omgeving afgezet voor het publiek en onder bewaking staan.Er is geen sprake van gevaarzetting.

De ontmanteling van (gewezen) productieplaatsen van synthetischedrugs is een taak van het LFO. Hierbij spelen grote risicos voor veiligheid enmilieu. Eenduidige gegevensverzameling bij de ontmanteling van productieplaatsenkan een belangrijke bijdrage leveren aan de opsporing.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Weert | 112 alarmeringen Weert | Goedkoop Tanken in Weert | Supermarkten in Weert | Weerbericht Weert