Voorkom bijtincidenten en beperk overlast van honden

donderdag 13 oktober 2016

Weert/Nederweert/Leudal - De dierenpolitie binnen het gebied Weert/Nederweert/Leudal merkt dat het aantal bijtincidenten tussen honden onderling, maar ook de bijtincidenten tussen hond en mens met regelmaat plaatsvinden. Ook komen er steeds meer meldingen binnen over overlast van honden. Hierin word geklaagd over het niet opruimen van uitwerpselen en het los laten lopen van honden binnen de bebouwde kom en parken. Bijtincidenten hebben altijd een emotionele lading en in veel gevallen is sprake van letsel. Betrokken zijn bij of getuige zijn van een bijtincident kan traumatisch zijn. Ook zien we dat dit vaak leid tot conflicten tussen hondenbezitters.

De dierenpolitie van Weert/Nederweert/Leudal doet derhalve een oproep aan alle hondenbezitters om rekening te houden met de navolgende sociale aspecten van de hondenbezitter:

Verder is het van belang dat de hondenbezitter een halsband en riem aanschaft die geschikt zijn voor het lichaamsgewicht en de trekkracht van de hond. Hieronder enkele voorbeelden van situaties die vaak voorkomen, maar die gemakkelijk te voorkomen zijn:

Proces-verbaal

Het los laten lopen van een hond binnen de bebouwde kom wordt bestraft met een proces-verbaal. Het sanctiebedrag bedraagt 90,00 euro. Het niet onmiddellijk opruimen van uitwerpselen van de hond wordt bestraft met een proces-verbaal. Het sanctiebedrag bedraagt 140,00 euro. Het niet voorkomen dat een onder zijn hoede staand dier hinderlijk is voor de omgeving wordt bestraft met en proces-verbaal. Het sanctiebedrag bedraagt 140,00 euro.

bron: politie.nl | Categorie: dierenleed


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Weert | 112 alarmeringen Weert | Goedkoop Tanken in Weert | Supermarkten in Weert | Weerbericht Weert